VMIKIV Bagaglio a Mano 40x20x25 per Ryanair Zaino Viaggio Aereo Piccolo Borse da Cabina Zaini da Viaggio Borsa da Viaggio Zaino Donna per Viaggiare in Aereo
39,95 € (a partire da Settembre 23, 2023 05:07 GMT +02:00 - Altre informazioniProduct prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on [relevant Amazon Site(s), as applicable] at the time of purchase will apply to the purchase of this product.)Mierea naturala de rapita este un sortiment mai puțin cunoscut de către mulți dintre consumatori, dar care posedă o înaltă valoare terapeutică.
Vand miere naturala si alte produse naturale, sunama la acest numar de telefon => tel: 0765956142
Unde stau stupiiDatorită compoziției sale (glucoza predomină în defavoare fructozei), dar și a încărcăturii extrem de mare de spori de polen, mierea de rapiță este foarte indicată atât copiilor cât și persoanelor de vârsta a 3-a.
Este deosebit de utilă în afecțiuni ale sistemului osos (osteoporoza, reumatism), mai ales dacă se combină cu susan negru și coada calului (sub formă de pulbere).
Datorită conținutului ridicat de vitamina E, este indicată în utilizarea sub forma de măști pentru piele.
Consumată regulat, mierea naturala de rapiță are acțiune protectoare asupra rinichilor, ficatului, stomacului, dar și în menținerea elasticității vaselor de sânge.
În amestec cu propolisul (tinctură de propolis sau propolis ca atare), mierea de rapiță acționează benefic în bronșite, ulcere stomacale, având și un puternic efect bactericid față de enterococi și steptococi.
Pe scurt, mierea de rapiță nu ar trebui să lipsească de pe nicio listă de cumpărături.
Mierea naturala este un produs apicol obținut prin transformarea și prelucrarea nectarului de către albine. Este primul îndulcitor folosit de către om, însă de-a lungul timpului i-au fost apreciate și proprietățile vindecătoare.
În funcție de proveniența nectarului, există mai multe tipuri de miere, cu proprietăți diferite pentru organismul uman.
Mierea naturala monofloră provine în cea mai mare parte din nectarul unei singure specii de plante.
Miere de salcâm, bogată în fructoză, cu proprietăți calmante psihic. Este un bun expectorant, emolient pentru tractul digestiv și stimulent pentru activitatea cardiacă.
Miere de floarea-soarelui, cu efect tonic pentru organism, întărește imunitatea, are efect antibiotic,este afrodiziacă și cea mai puternic energizantă.
Mierea naturala de floarea-soarelui este singura care conține lecitină în stare pură, fiind recomandată elevilor și studenților. De asemenea, este recomandată în caz de anemie, efort fizic și intelectual, stări de surmenaj.
– Miere de tei, bogată în vitamine, în special din complexul B, aminoacizi, polen și mană. Este folosită pentru a trata răceala, gripele, tusea și bronșita. Se recomandă persoanelor care suferă de stres și insomnie, având efect calmant.
Mierea naturala poliflorăeste obținută din nectarul mai multor specii de plante care înfloresc în aceeași perioadă de timp, fără ca una dintre ele să reprezinte mai mult de 10% din conținut. Culoarea și aroma mierii poliflore variază în funcție de floarea predominantă. În general, acest tip de miere stimulează apetitul, facilitează procesul digestiv, îmbunătățește activitatea inimii și a ficatului, determină o creștere a procentului de hemoglobină din sânge și este un excelent remediu pentru oboseala fizică și psihică.
Miera naturala de mană este un tip de miere extra-florală, obținută din substanțele secretate de diverse insecte care trăiesc pe părțile verzi ale unei plante. Este bogată în calciu și magneziu, săruri asimilate mult mai bine de organism prin alimentație naturală, decât administrare sintetică.
Cristalizarea nu afectează calitatea şi aroma acesteia, este un atribut al mierii pure şi naturale.
De ce se zahariseşte mierea?
Mierea naturala este o soluție concentrată de zaharuri, în special fructoză și glucoză, care reprezintă aproximativ 70% din compoziția acesteia. Procentul de fructoză și glucoză variază în funcție de tipul de miere, fructoza fiind în general între 30-44%, iar glucoza între 25-40%. Balanţa între aceste două zaharuri este motivul principal care duce la cristalizarea mierii şi procentajul relativ al fiecăruia determină dacă se cristalizează rapid sau încet.
Cât de repede se zahariseşte mierea şi de ce?
Unele tipuri de miere se cristalizează în câteva săptămâni de la extragere(mierea de floarea soarelui sau mierea de rapiță), în timp ce altele rămân lichide mai multe luni sau ani (mierea de salcâm).
Factori care influențează viteza de cristalizare:
- sursa nectarului colectat de albine – cu cât conține mai multa glucoză cu atât mierea se cristalizează mai repede;
- metode prin care mierea este manipulată sau procesată;
- temperatura de pă
Viteza de cristalizare a mierii nu depinde doar de compoziţia ei, ci şi de prezenţa altor catalizatori precum grăunţe de polen şi bucăţele de ceară în miere.
Aceste particule micuţe servesc drept nucleu pentru cristalizare.
Mierea naturala crudă (neîncălzită şi nefiltrată) conţine bucăţele mici de ceară, polen şi propolis şi se cristalizează mai repede. Mierea care a fost procesată (încălzită şi filtrată) va rămâne în formă lichidă mai mult timp decât mierea crudă datorită eliminării nucleelor care încurajează creşterea cristalelor de glucoză.
Temperatura de depozitare are de asemenea un efect destul de mare. Cristalizarea mierii este rapidă la temperaturi intre 10-15℃. La temperaturi sub 10℃ cristalizarea încetineşte.
Temperatura scăzută creşte vâscozitatea mierii şi acest lucru întârzie formarea şi difuzarea cristalelor. La temperatura de 40℃ cristalele se dizolvă.
Mierea naturala rezistă cristalizării cel mai bine la temperaturi mai mari de 25℃
Cum se topeşte mierea naturala cristalizată
Mierea cristalizată poate fi readusă in stare lichidă prin încălzire lentă, indirectă, într-un vas cu apă (Bain Marie).
Temperatura în stup este de aproximativ 35℃ şi poate urca până la 40℃ în timpul verii când albinele produc mierea astfel, pentru topirea mierii este recomandat ca aceasta sa fie incalzită până la maxim 40℃.
Supraîncălzirea mierii va reduce calitatea ei prin distrugerea enzimelor, pierderea aromei delicate şi închiderea culorii acesteia.
Contacteaza direct producatorul => tel: 0765956142
Viziteza si pagina Facebook => https://www.facebook.com/miere.naturala.79
Viziteaza si alte articole:
- Termopane
- Ferestre
- Panouri Sandwich